Acabes de rebre una pinya? Vols saber de què va tot això?

Som la Fundació Privada Integra Pirineus.

Ens avalen 10 anys d’experiència en la Inserció Laboral de col·lectius vulnerables i en la Gestió Forestal Sostenible. Volem presentar-te el projecte “Donem Vida al Bosc”.

“El ‘Gran Incendi’ serà al Prepirineu i anirà des de Navarra fins a les Gavarres. Un foc que podria arribar a cremar 300.000 hectàrees”

-Marc Castellnou,  cap de l’Àrea del Grup d’Actuació Forestal (GRAF)

Cada cop es produeixen més super incendis. Incendis enormement destructius que sobrepassen la capacitat d’extinció amb mitjans materials i humans.

Incendis forestals, que calcinen àrees superiors a 500 hectàrees.

Són incendis d’altíssima gravetat, amb grans danys personals, desallotjaments massius, pèrdues de béns i milers d’hectàrees calcinades.

En menys incendis es cremen més hectàrees. Els 56 grans incendis forestals de 2017 van ser responsables de la destrucció de gairebé el 55% de les hectàrees cremades aquest any.

Pots ser part de la solució

Estem convençuts que tu i la teva empresa podeu fer alguna cosa per evitar-ho.

T’oferim la possibilitat de ser part del canvi i d’ajudar-nos a gestionar hectàrees de bosc del Pirineu per treure’n combustible.

Parlem-ne

Vols que et visitem o parlem via escrit?

Talar arbres en lloc de plantar-los?

La reforestació massiva pot augmentar el risc d’incendi si no es fa seguint una bona planificació i amb criteris científics.

Així ho afirma un equip format per investigadors i investigadores del CTFC, de l’InBIO/CIBIO – Universidad de Santiago de Compostela, del CREAF i del CSIC.

L’avís, publicat recentment al Global Change Biology explica que en l’era dels grans incendis forestals, reforestar pot suposar una arma de doble tall per combatre el canvi climàtic.

L’augment de la connectivitat del bosc, juntament amb l’ús de les espècies que s’utilitzen sovint en les plantacions (de creixement ràpid i amb resines inflamables), pot augmentar el risc d’incendi, especialment si no s’acompanya d’una gestió forestal adequada.

L’alternativa: restaurar hàbitats

És imprescindible millorar la gestió forestal i els plans preventius.

Fer una gestió forestal sostenible dels nostres boscos i dotar-los de més biodiversitat és la nostra proposta per tal de prevenir incendis, obtenir energia renovable i oferir llocs de treball adequats per a persones en risc d’exclusió.

 

Que fa possible la teva ajuda?

Gestió forestal sostenible

als boscos del Pirineu Català

Llocs de treball tècnics

per a persones en risc d’exclusió, discapacitat o trastorn de la salut mental

Prevenció d’incendis

planificació i gestió dels nostres boscos per part de professionals

Donar valor als boscos

a través de models de negoci que cuidin i respectin el bosc que siguin rendibles

Parlem-ne

Vols que et visitem o parlem via escrit?