El projecte “Donem Vida al Bosc” que gestiona la Fundació Privada Integra Pirineus ha obtingut aquest dimecres un dels 10 guardons que s’han entregat en el marc de la VI edició dels Premis a la Innovació Social 2021.

Aquests premis, atorgats per la Fundació “la Caixa”, són un reconeixement als projectes socials amb visió innovadora que han aconseguit una transformació directa en la societat. Per l’edició d’enguany, havien estat seleccionats prèviament 602 projectes d’arreu de l’Estat Espanyol i s’han concedit un total de 10 premis, dotats amb 15.000 euros cadascun, i 3 accèssits.

Els projectes s’han seleccionat a partir del grau d’innovació, l’impacte de la iniciativa, el monitoratge i avaluació, el potencial i la sostenibilitat econòmica. Les entitats premiades porten a terme la seva acció social a Sevilla, Salamanca, Barcelona, Tarragona, Lleida, València, Castelló, Badajoz, Pontevedra, Madrid, Àlaba, Guipúscoa i Biscaia.

L’acte d’entrega s’ha dut a terme a CaixaForum Madrid i ha estat presidit per Nadia Calviño, vicepresidenta primera i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, i Antonio Vila, director general de “la Caixa”.

El projecte Donem Vida al Bosc pretén promoure la igualtat d’oportunitats i l’ocupació al Pirineu a través d’una gestió forestal sostenible que permeti oferir oportunitats laborals a les persones en situació o risc d’exclusió, especialment les que tenen una discapacitat o malaltia mental.