La Fundació Privada Integra Pirineus busca vuit participants per fer una formació forestal a la muntanya d’Alinyà. Aquesta tindrà una durada aproximada de sis setmanes que anirà del principis de maig fins a mitjans de juny. En aquest curs s’adquiriran les aptituds necessàries per ser personal forestal aprenent competències transversals i específiques per utilitzar la desbrossadora i també la motoserra, entre altres. En finalitzar el curs també està inclòs l’examen perquè les persones puguin obtenir el carnet de motoserrista ECC1. Aquesta formació anirà a càrrec d’Integra Pirineus, Boscos de Muntanya, Boscat i de la Fundació Catalunya La Pedrera.
Es tracta d’un curs gratuït amb la possibilitat de pagar l’estada i manutenció dels participants de dilluns a divendres mentre durin les classes que es faran a Alinyà. La selecció de personal anirà a càrrec de la Fundació Integra Pirineus i finalitzarà el procés a finals d’abril. Totes aquelles persones interessades es poden dirigir a l’oficina de l’entitat(situada al carrer Llorenç, Tomàs i Costa, 58), trucar al 973 35 29 66 o enviar un correu a eixida@integrapirineus.com.
Aquesta formació vol contribuir a trencar barreres de gènere en l’àmbit forestal, un sector tradicionalment masculinitzat. Es convida especialment a les dones i persones de qualsevol identitat de gènere a inscriure’s, i es garantirà un espai d’aprenentatge inclusiu i segur per a tothom.
Formació emmarcada en el projecte Bio For Piri
La primavera passada ja es va celebrar aquest curs amb èxit on vuit les persones participants es van examinar per poder disposar del carnet de motosserrista ECC1. Aquesta formació s’inclou dins el projecte Bio for Piri que està liderat per La Fundació Catalunya La Pedrera com a entitat coordinadora, acompanyada de cinc entitats sòcies més: el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC); la Fundación para la Conservación del Quebrantahuesos; la Fundación Empresa & Clima; la Fundació Pau Costa; i la Fundació Privada Integra Pirineus.
Bio For Piri busca desenvolupar una sèrie d’accions per reduir el risc d’un gran incendi forestal als Pirineus i, alhora, convertir aquestes tasques de prevenció i gestió del bosc en oportunitats de desenvolupament rural i conservació del patrimoni natural a través de la bioeconomia forestal. El projecte que ja va començar el 2024 s’està desenvolupant en dues zones del Prepirineu: Alinyà, a l’Alt Pirineu i Aran i Aïnsa-Sobrarb, a Osca.
Recent Comments